Over Ineke

Het is mijn missie om
ondernemende en bevlogen
auteurs te ondersteunen
bij het schrijven en
uitgeven van een
professioneel non-fictie boek

Al mijn hele leven lang heb ik iets met boeken. Als jong meisje wilde ik schrijfster, bibliothecaresse én lerares worden. Na mijn afstuderen als cultureel antropoloog in Utrecht werkte ik vele jaren als docent en onderzoeker aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, bij de studierichting Cultuur, Organisatie en Management. Daarna ging ik aan de slag als acquirerend redacteur voor een grote, gerenommeerde uitgeverij: VBK (o.a. Ten Have, Ankh-Hermes en Kosmos). Tegenwoordig leg ik als zelfstandig uitgeefprofessional mijn ziel en zaligheid in de begeleiding van auteurs bij het schrijven, publiceren en promoten van non-fictie boeken.

Mijn specialisatie is het begeleiden en uitgeven van boeken op het gebied van (business) spiritualiteit, organisaties en management, coaching, psychologie, rouw en verlies, levensverhalen, bedrijfsgeschiedenissen, lifestyle, gezonde voeding en duurzaamheid.

Dit zijn ook de thema’s waarop ik als ghostwriter actief ben. Als ghostwriter schrijf ik voor jou. Ik teken met veel aandacht, kennis en grote zorgvuldigheid jouw verhaal op. Je hebt gegarandeerd binnen vijf maanden jouw boek in handen.

Ik ben helder in offertes, afspraken, aanwijzingen en adviezen. Enthousiasmerend, kritisch, inhoudelijk betrokken en eerlijk in mijn feedback. Met hart en ziel werk ik samen met jou aan een succesvol boek.
Een boek dat jouw verhaal vertelt, een boek waarin jij jouw visie, methode of boodschap deelt én een boek waardoor jij als auteur zichtbaar wordt.

Uitgeverij Lente is mijn kleinschalige, faciliterende kwaliteitsuitgeverij. Hier geef ik uitsluitend boeken uit van auteurs die ik zelf in een auteurscoachings- of redactietraject heb begeleid. Zo kan ik garanderen dat de kwaliteit van de boeken die ik uitgeef hoog is. Anders gezegd: ik sta ‘achter elke letter’ die ik uitgeef! En: bij mij heb je dus uitgeefgarantie!

Logo Uitgeverij Lente
Het logo van uitgeverij Lente is net als het logo van ‘Ineke Hogema, Auteurscoach’, een witte ‘hartvormige tulp’ op een groene achtergrond: de kleur groen staat voor de lente en duurzaamheid. Lente staat ook voor ‘langzaam’: zoals Lente in Festina Lente (Haast u langzaam). Boeken van uitgeverij Lente boeken zijn te koop op de website van uitgeverij Lente, op de website van de auteur, in de fysieke boekhandel en in online boekhandels, waaronder libris.nl, bol.com en managementboek.nl