December 2018

Start je Boek op de Berg!

Afgelopen jaar heb ik twee keer een zeer goed beoordeelde workshop gegeven over het schrijven, uitgeven en promoten van een non-fictie boek. In 2019 ga ik dat vaker doen…

Loop jij nú met het plan rond om in 2019 je eigen boek te lanceren? Kom dan op vrijdag 11 januari 2019 naar Start je Boek op de Berg! in Rhenen. Je maakt dan een vliegende start met jouw boek.

In deze masterclass leer je om jouw boekidee om te zetten in een publicatieplan en gaan we aan de slag met je titel en achterflaptekst. Daarnaast krijg je up-to-date informatie en unieke tips over het uitgeven en promoten van je boek.

Er zijn slechts zes plaatsen beschikbaar. Ik geef alle deelnemers exclusieve, individuele aandacht zodat je na deze dag echt concrete stappen kunt zetten wat betreft je boek.

Bankje in het bos

De prijs van deze leerzame, enthousiasmerende dag is € 349,00 excl. btw en inclusief luxe lunch, hand-out met oefeningen en een wandeling op de Grebbeberg. Klik hier voor nadere informatie en aanmelding.

Snelle beslissers krijgen korting: als je voor 24 december 2018 je ticket hierkoopt is de prijs voor Start je Boek op de Berg geen € 349,00 maar € 279,00! (excl. btw).


Wij weduwen zijn een taai volkje

Op vrijdag 2 november -Allerzielen- verscheen bij Uitgeverij Lente de tweede druk van Wij weduwen zijn een taai volkje. Auteur Maya Stomp gaf die dag tijdens een themadag ‘Omgaan met rouw en verlies’ een presentatie in Utrecht. Het boek van Maya Stomp kreeg eerder dit jaar een tweede plaats in de bol.com Top 10 van beste rouwboeken.

Maya Stomp heeft het afgelopen jaar veel vrouwen weten te steunen en te inspireren met haar boek. En zelfs af en toe aan het lachen gebracht. Dat is bijzonder fijn en krachtig van deze auteur, want rouwen blijft keihard werken, iedere dag weer.

Niet verwonderlijk dus dat Maya nog dagelijks positieve reacties ontvangt:

‘Uit zowel professionele als persoonlijke interesse heb ik je boek gelezen. Ik ben enorm geraakt door de (h)erkenning en troost die het me heeft gegeven. Oprecht veel dank hiervoor. Tot nu toe gaf ik vaak een ander boek dat door een jonge weduwe is geschreven als troost aan nabestaanden, maar dit boek heeft er flinke concurrentie bijgekregen. Jouw boek is kort, duidelijk, praktisch (!) en krachtig.’ 

Wij weduwen zijn een taai volkje

Wij weduwen zijn een taai volkje is te bestellen op www.uitgeverijlente.nl en te koop bij alle (online) boekhandels. Kijk voor meer informatie over lezingen en presentaties door auteur en rouwcoach Maya Stomp op www.rouwenhoortbijhetleven.nl


Hoeveel woorden heb jij al geschreven?

 

Een boek voor HR-professionals, een boek over duurzaamheid, een levensverhaal…het is voor mensen die schrijven heel vaak onduidelijk hoeveel woorden hun boek in wording moet bevatten. Regelmatig wordt dan ook aan mij gevraagd ‘wat is een goede lengte voor mijn boek?’ Hierop valt geen eenduidig antwoord op te formuleren. Het is zeer afhankelijk van het onderwerp van het boek en het doel dat de auteur ermee wil bereiken. Het allerbelangrijkste is dat je als auteur altijd je lezer voor ogen houdt. Dat doet de biograaf van Johan Cruijff, Auke Kok, ook. In de DWWD-uitzending van 22 oktober stelt hij dat Altijd in de aanval (voorlopige titel!) maximaal 400 pagina’s zal gaan tellen. Met meer wil hij de lezers niet vermoeien (…)! Het is dan ook absoluut een aantrekkelijk aantal pagina’s voor deze besteller-to-be. Op 400 pagina’s kun je zo ongeveer 100.000 woorden kwijt.

Vooruit, twee globale richtlijnen: een gemiddeld levensverhaal bevat 60.000 woorden, een gemiddeld managementboek telt 45.000 woorden.

Hoever ben jij al met schrijven?

Tip: Als je geen idee hebt van het aantal woorden dat je inmiddels geschreven hebt, maak dan gebruik van de woordenteller in Word of Scrivener. Plezierig is ook dat je zo precies kunt bijhouden hoeveel woorden je op een dag schrijft!


Hartelijke groet,

Ineke Hogema